Raport Roczny

Grupy Kapitałowej LUG S.A.

List Prezesa

W LUG sami tworzymy innowacje poszukując jak najlepszych rozwiązań w zakresie oświetlenia(...)

Jestem przekonany, że odpowiedzialny rozwój jest kluczowy do tego, aby budować firmę i tworzyć produkty przyjazne człowiekowi i naturze. Istotny jest dla nas model biznesowy, w którego centrum, a nie na peryferiach, znajdować się będzie odpowiedzialność biznesu wobec ludzi i otoczenia.

Ryszard Wtorkowski

Prezes Zarządu LUG S.A.

Globalny zasięg LUG

Oddziały: Zielona Góra HQ Poland, London, Berlin, Posadas, São Paulo, Dubai

Przychodów z eksportu

Oddziałów w Polsce

Oddziałów zagranicznych

Spółek Grupy Kapitałowej

Rynków działania

Giełdowa historia LUG

Akcje (pdf)

Grupa Kapitałowa LUG S.A.

Spółką dominującą jest LUG S.A., realizująca funkcje zarządcze i kontrolne wobec pozostałych podmiotów zależnych.

Spółka powstała w 1989 roku w formie spółki cywilnej. Obecnie posiada 100% udziałów w spółkach zależnych: LUG Light Factory Sp. z o.o., LUG GmbH, LUG Lighting UK Ltd., T.O.W. LUG Ukraina. W pozostałych spółkach Grupy Kapitałowej udział wynosi odpowiednio: LUG do Brasil Ltda. (65% udziałów), BIOT Sp. z o.o. (51% udziałów), LUG Argentina SA (50% udziałów) oraz LUG Turkey (66,8% udziałów).

Grupa Kapitałowa (pdf)

Zarząd LUG S.A.

Ryszard Wtorkowski Prezes Zarządu LUG S.A.

Mariusz Ejsmont Wice-Prezes Zarządu,

Nagrody w kategorii
"Produkty"

iF Design Award 2018

Firma LUG po raz kolejny została laureatem prestiżowego międzynarodowego konkursu wzorniczego iF DESIGN AWARD 2019, tym razem za sprawą oprawy AVENIDA, która wygrała w kategorii produkt oświetleniowy. AVENIDA jest profesjonalnym rozwiązaniem dla oświetlenia przestrzeni publicznych, które są strategicznym obszarem rozwoju LUG. Odpowiada na potrzeby i problemy dzisiejszych miast – jej wykorzystanie pozwala na podniesienie bezpieczeństwa i komfortu użytkowników równocześnie zapewniając wysoką efektywność energetyczną miejskiego systemu oświetleniowego.

Nagrody w kategorii
"Realizacje"

Najlepsza Inwestycja Oświetleniowa 2018

Komisja Konkursu organizowanego przez Polski Związek Przemysłu Oświetleniowego nagrodziła zrealizowane przez firmę LUG projekty, które – zdaniem Komisji - wyróżnia zarówno profesjonalny dobór opraw, jak i ich rozmieszczenie, co wpływa na wyjątkowy charakter inwestycji. Uzyskany efekt oświetleniowy i iluminacyjny został uznany za wyjątkowo współgrający z architekturą.